Ontmoet onze werkstudenten

Merel, Advocatuur

Hi, Ik ben Merel en ik ben sinds augustus werkzaam bij Van Lieshout advocatuur. Hier hou ik me vooral bezig met het familierecht.

Lees meer

Het werk is heel interessant en blijft gevarieerd, elke zaak is anders. Ik vind het vooral een hele leuke baan omdat het mij een inkijk geeft in hoe de rechtspraktijk in elkaar zit. Dit is voor mij heel waardevol met het oog op de toekomst. Ik ben bij FIT terecht gekomen via LinkedIn. Ik werd benaderd door één van de recruiters en daarna hebben wij een leuk gesprek gehad samen. Ik vind FIT een hele fijne organisatie om voor te werken. Ze werken met een app waar je super makkelijk je uren in kan bijhouden en ik krijg elke maand netjes op tijd betaald!

Esra, Financiële administratie

Mijn naam is Esra Onat en ik ben alweer bijna een jaar in dienst bij FIT. Ik ben begonnen als werkstudent bij FIT Talent maar inmiddels heb ik een vaste aanstelling bij FIT Finance & Controle.

Lees meer

Momenteel ben ik werkzaam als Financieel Administratief Medewerker bij SSC Flex (onderdeel van de Gemeente Rotterdam). Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit het inboeken en betalen van alle inkomende facturen, bijwerken van de banken en het controleren van de grootboekrekeningen. Verder werk ik ook mee aan de interim controles en jaarrekeningen.

Bij FIT is er veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Zo heb ik onlangs deelgenomen aan de Excel cursus en binnenkort start het finance opleidingsprogramma. De (werk)sfeer bij FIT is top. Alles is bespreekbaar, zij zijn erg toegankelijk en benaderbaar en denken graag met je mee. Daarnaast worden er regelmatig gezellige borrels en evenementen georganiseerd voor alle finance professionals.

Britney, Administratief medewerker

Ik ben Britney en ik ben een 19-jarige studente aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel volg ik de opleiding Accountancy. Ik was al een tijdje op zoek naar een baantje gerelateerd aan mijn studie om relevante werkervaring op te doen.

Lees meer

Zo ben ik ook in mijn online zoektocht terecht gekomen bij FIT Talent. Hiervoor heb ik gesolliciteerd en ik kwam in contact met Marloes. Zij heeft me begeleid tijdens de sollicitatieprocedure.

Zo heb ik mij dan ook in november mogen aansluiten bij het team van Lucas Onderwijs. Hier ben ik nu werkzaam als administratief medewerker op de crediteurenadministratie. Mijn dagelijkse taak is het verwerken van de binnenstromende facturen van de scholengemeenschappen in Den Haag. Dit doe ik met een zeer verwelkomend team waar ik bij een ieder wel terecht kan voor vragen. Daarnaast leer ik zo ook de basis van het gehele financiële verslaggevingsproces. Het begon met een contract voor 3 maanden en inmiddels hebben ze me voor een halfjaar verlengd!

Hierbij ben ik FIT Talent ook zeker dankbaar met het actief blijven zoeken naar nieuwe passende functies op basis van mijn wensen en de uiteindelijke match die hieruit is gekomen.

Tobias, Klantenservice

Als student ben ik bij FIT Talent begonnen met een administratieve opdracht bij Amarant (zorginstelling in Brabant). Amarant had mensen nodig die dossiers van ongeveer 8.500 cliënten kon ordenen en in een nieuw systeem zetten.

Lees meer

Dit leek mij toen een interessante opdracht die ik met veel plezier een jaar lang heb uitgevoerd. Met deze opdracht leer je gestructureerd en secuur te werken, iets wat ik in het begin nog lastig vond. Met behulp van andere werkstudenten en met wat doorzettingsvermogen ging het al snel een stuk zelfstandiger en vlotter.

Na dit project te hebben afgesloten ben ik een maandje later begonnen aan een nieuw project bij een webshop. De webshop had net een nieuwe doorstart gemaakt en had hulp nodig op de klantenservice. Een pittige opgave in het begin aangezien er een hoop e-mails van klanten snel beantwoord moesten worden. Gelukkig hebben we dit project ook succesvol af kunnen ronden. Dit project was erg leerzaam aangezien je geconcentreerd en snel moet werken met verschillende systemen.

Mijn derde en laatste project als werkstudent was bij ERIKS waar we hebben leren werken met SAP. Een programma waar veel bedrijven gebruik van maken wat daarom een fijne vaardigheid is om te hebben voor later. 4 maanden lang hebben we het Order Service Team goed kunnen ondersteunen met het invoeren van orders voor verschillende klanten van ERIKS.

Na mijn periode als werkstudent ben ik door FIT gevraagd of ik wilde doorstromen als Interim Finance Professional. Ik was bijna afgestudeerd voor mijn master en was me al wat aan het oriënteren. Uiteraard vond ik het leuk om te horen dat ik na mijn afstuderen aan de slag zou kunnen bij FIT en heb meteen een gesprek gehad met HR en daarna op kantoor met Jurjen. Beide gesprekken waren erg goed bevallen en zo ben ik in september 2021 begonnen met mijn eerste opdracht bij een jong, ambitieus bedrijf in Rotterdam.

Naast het werk is er bij FIT genoeg tijd voor activiteiten, uitjes, borrels op vrijdag (nu allemaal even wat minder vanwege het virus) en een jaarlijks kerstdiner. Deze activiteiten staan in het teken van ontspanning, lekker eten en drinken, met elkaar bijpraten over projecten of andere onderwerpen, en nieuwe collega’s leren kennen.

Laurent, Service Medewerker

Ik ben Laurent en ik werk sinds ongeveer een maandje bij Eneco eMobility, waar ik help op de afdeling functional application management, dit is voor nu vooral om te helpen de administratie op orde te krijgen. Het is een leuk redelijk jong bedrijf, ze zijn net uit de startup fase gegroeid en zijn nu aan het opschalen, de sfeer op kantoor is erg goed en ik werd meteen goed ontvangen.

Lees meer

Het is erg leuk om in zo’n nieuwe werkomgeving je draai te vinden en je leert erg veel van op kantoor werken maar ook van het werk zelf.

Ik ben er gekomen via FIT-talent, heb van een vriend ooit de vacature doorgestuurd gekregen en het leek me erg leuk, dus toen contact opgenomen met FIT en binnen iets meer dan een week kon ik al aan de slag op mijn nieuwe werk, erg fijn dus!

Sem, Crediteurenadministratie

Ik was op zoek naar een baan waar ik werkervaring kon opdoen naast mijn studie Controlling. Hierbij kwam ik uit bij FIT, via een vacature op Linkedin voor werkstudent bij Verwater in Rotterdam. Na een gesprek met zowel FIT als Verwater kon ik vrijwel direct aan de slag. 

Lees meer

Drie dagen per week houd ik de crediteurenadministratie bij van SJR, een onderdeel van Verwater.  Hierbij doe ik meer kennis op over de financiële administratie en leer ik ook andere vaardigheden zoals prioriteiten stellen.

De werksfeer kan ik omschrijven als informeel en ontspannen. Daarnaast zijn de collega’s erg behulpzaam, ik kan altijd terecht als ik vragen heb.

Vera, Medewerker Logistiek

Hoihoi, mijn naam is Vera Vermunt en ik ben 20 jaar oud. Ik ben via een bijbanen borrel terecht gekomen bij FIT en ik ben momenteel werkzaam bij het bedrijf ERIKS.

Lees meer

Door een recente verhuizing van de magazijnen heb ik, met drie andere werkstudenten, de verantwoordelijkheid over de afhandeling van alle spoedorders. Het leuke aan dit project is dat je van begin tot eind met verschillende bedrijfsprocessen en -systemen bezig bent. Daarnaast vind ik het bij FIT erg gezellig dat je met veel leeftijdgenoten werkt. Laatst was er een gezellige borrel, waar ik veel FIT collega’s heb leren kennen.